Реалното им доставяне дотам се оказа и разочароващо дългосрочно.

...
  Реалното им доставяне дотам се оказа и разочароващо дългосрочно.
Коментари Харесай

Defense News: САЩ признаха, че качеството на обучението на украинските пилоти за F-16 е лошо

 
Реалното им снабдяване до такава степен се оказа и разочароващо дълготрайно. " Това е голямо начинание ", съобщи Йенс Столтенберг, общоприет секретар на НАТО
Съединени американски щати признаха качеството на образованието на украинските водачи за ръководство на F-16 за неприятно, а броят на водачите, които минават образование, е дребен, пише .

На миналогодишната среща на върха на НАТО във Вилнюс, Литва, 11 страни членки дадоха обещание да обучат украински водачи да летят на изтребител F-16. Това бе значимо решение, което даде опция за финален избор за изпращане на самите изтребители - рационализация на украинските военновъздушни сили, която формалните лица в Киев желаеха от повече от година.

Но съвсем година по-късно и единствено няколко седмици преди идната среща на върха на НАТО във Вашингтон, тези F-16 към момента не са пристигнали. Всъщност, макар поетия ангажимент тези самолети да стартират да доближават до Украйна до края на това лято, проблемите с доставката им стават все по-ясни - от броя на водачите, които ще могат да ги ръководят, до екипажите, подготвени да ги поддържат в редовност.

" Програмата за образование на F-16 е много нищожна ", декларира почитан чиновник на защитата на Съединени американски щати, който е приказвал с кореспонденти при изискване на анонимност.

F-16 дават обещание да укрепят самоотбраната на Украйна. Изтребителите ще приближат военновъздушните ѝ сили до тактиките и системите на НАТО, което ще улесни работата ѝ с алианса като цяло. Освен това те биха могли да усилят обсега на деяние на Украйна в миг, в който други страни отстраняват рестриктивните мерки за задачите, които военните могат да избират.

" Това им дава някои благоприятни условия ", разяснява в малко изявление тази седмица Чарлз Браун, ръководител на комитета на Обединените началник-щабове на Съединени американски щати.

И въпреки всичко не е несъмнено до каква степен тези изтребители ще бъдат алтернатива в кратковременен проект. Това са двете страни на доставката на F-16 за Украйна. От една страна, те биха могли да слагат началото на дълготрайна промяна на нейните въздушни сили. Но въпреки това, действителното им снабдяване до такава степен се оказа и разочароващо дълготрайно.

" Това е голямо начинание ", съобщи Йенс Столтенберг, общоприет секретар на НАТО.

 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР